Spenat och ricotta cannelloni

Cannelloni är ett underskattat sätt att äta pasta på. Har du inte testat det än så borde du göra det redan ikväll! Med ricotta och spenat blir denna rätt hur krämig som helst!

Förberedelsetid: 20 min    Tillagningstid: 40 min            Portioner: 4         SvårighetsgradEnkel

 

Ingredienser

100g parmesanost
500g fryst eller 1 kg färsk spenat
250g ricottaost
1 paket Cannelloni rör
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 (400g) burk krossade tomater
1 msk Knorr Ekologisk grönsaksbuljong
2 msk margarin
2 msk mjöl
5 dl mjölk
En nypa muskotnöt
salt och peppar

 

Såhär gör du

  1. Förvärm ugnen till 180°C. Riv parmesanosten och tina spenaten om du har fryst. Blanda spenat med ricotta och smaka av med salt och peppar. Fyll cannelloni-rören med blandningen.
  2. Hacka vitlöken fint och fräs i en stekpanna. Tillsätt tomat och Knorr Ekologisk grönsaksbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 10 minuter.
  3. Förbered under tiden såsen. Smält margarin i en kastrull på medel värme. Tillsätt mjöl och rör om. Häll i mjölk i omgångar och rör hela tiden kraftigt för att undvika klumpar. Såsen ska bli jämn och krämig. Tillsätt sist parmesanosten och smaka av med muskotnöt.
  4. Häll tomatsåsen i en ungssäker form. Placera cannelloni-rören ovanpå och häll över den vita såsen. Täck med aliminumfole och grädda i ugnen i 30 minuter. Ta av aliminumfole och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är gyllene.

TIPS

Tillsätt 100 g fetaost i spenat och ricotta blandningen. Servera med en grönsallad och bröd.

 

Testa även dessa smakrika recept från oss

Portobello Steaks with Bearnaise Sauce

Portobellosvamp med bearnaisesås

En enkelt rätt att server på sommarens grillkvällar!

Utsökt Caponata

En smakrik italiensk caponata

 

 

 

 

 

 

 

alla knorr recept