Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon är en mustig klassiker från Frankrike som passar perfekt vid middagsbjudningar med vänner eller när man vill lyxa till vardagsmiddagen. En rätt som reder sig själv på spisen, med en rik smak av bland annat rödvin och timjan.  

Portioner: 4        Förberedelsetid: 20 min          Tillagningstid: 2 timmars koktid

Ingredienser
1 kg tärnat kött, exempelvis fransyska, bog eller lägg (3×3 cm)
3 msk mat olja
3 vitlöksklyftor, pressade
2 gula lökar, tärnade
150 g rökt sidfläsk, tärnat
2 tsk timjan, torkad
2 lagerblad
2 dl rödvin
1 l vatten
3 msk Knorr Oxfond
150 g champinjoner
250 g stek lök, skalad
2 morötter, tunt skivade
salt och peppar
Till servering

1/2 dl hackad persilja
4 portioner potatismos

Så här gör du

1. Bryn köttet gyllene i matolja, tillsätt vitlök, gul lök och sidfläsk. Låt steka med ett par minuter.

2.Häll på timjan, lagerblad, vin, vatten, Knorr Oxfond. Sjud i 1–2 timmar eller tills köttet är mjukt.

3.Tillsätt champinjoner och morötter när ca 30 minuter återstår av koktiden.

4. Red av med Maizena om du vill ha skyn lite tjockare.

5. Strö persilja över grytan vid servering.

6. Servera med potatispuré.

 

Prova även dessa smakrika recept från Knorr

Tom Ka Gai soppa

Tom Ka Gai soppa

Indisk vegetarisk curry

Indisk vegetarisk curry

Pad Thai

Pad Thai

 

 

 

 

 

alla knorr recept